Lure Coursing

Litt om Lure-Coursing (Hentet fra myndeklubben):

Lure coursing er en ”falsk” jakt på ”hare”. Man legger ut en line med et ”offer” knyttet fast i enden (plastpose eller en fille) og kjører denne med maskin et lite stykke foran hunden.

Mynder jager luren på LC banen eller haren ute i skogen fordi de er jagende raser og jakter det de ser. Det er dette myndene opprinnelig er til for. Det er imidlertid ikke noe som tyder på at LC trigger jaktinnstinket ”ekstra”. En amerikansk nettside hevder faktisk at lysten til å jage harer, katter osv. blir dempet hvis hundene deltar i LC. Vi går ikke god for den konklusjonen, men noe av poenget bør være at vi som myndeeiere også tar vare på hundenes opprinnelige instinkter. LC er en glimrende måte å gjøre dette på.

Det dommerene vil legge vekt på under et løp er følgende:

bevegelighet, fart, utholdenhet, entusiasme og jaktevne (i den rekkefølgen), og at den selvfølgelig ”løper rent”, dvs sammen med og ikke mot partneren sin.

Vi har et utrykk som sier: ”bare piloten vet hvor haren hopper”. Dette er gyldig i bare kort tid - hunder som er ivrige, lærer fort å lese spillet.

For at hunden skal bli trygg på luren og vite hva den skal, løper den alltid alene i begynnelsen. Når tiden er inne blir den satt i par med andre hunder, fortrinnsvis samme rase da det er slik de konkurrerer, senere blir det treningsløp, lisensløp og til slutt……konkurranser.

Hva skal så til før jeg tar med meg min hund på LC trening?

Ikke annet enn at hunden er i normal god grunnkondisjon og ikke har en aggressiv atferd mot andre hunder. Den bør ikke ha spist noe de siste 4 – 5 timene før trening/konkurranse pga faren for magedreining., ei heller rett etter et løp. Den hele og totale belønning for hunden (etter endt jakt) er og blir en saftig plastpose (kan i beste fall tjene som tanntråd), med løfte om mat ”når vi kommer hjem”.

Husk også at hunden må varmes godt opp før et løp og gåes skikkelig ned etter et løp, samt at klørne MÅ være klippet.

Årets Lure Coursing Mynder 2007:

- Bilder av: Norske LC mynder 2007

- Resultat: Norske LC mynder 2007

-> LC-Prøver (klikk her)

.